Bij een innovatie binnen een bedrijf, moet je er rekening mee houden dat er veel informatie vrij komt van alle medewerkers. Hoe meer mensen eraan mee doen, hoe beter dit precies zal verlopen en het resultaat zal er zijn. Zelfs klanten kun je erin betrekken, door gebruik te maken van een innovatieplatform heb je alles op een plek. Stapsgewijs geef je de innovatie vorm en komen alle ideeën samen, maak van een idee een innovatie uitdaging die leidt tot een campagne. 

Betrokkenheid van de organisatie

Hoe meer de organisatie meedenkt en betrokken is, hoe meer informatie op het innovatieplatform zal komen. Hieruit komen bepaalde strategieën die gevolgd kunnen worden, door te stemmen kunnen specifieke punten worden aangehaald en vastgezet worden. De templates die worden gebruikt zijn voorgeprogrammeerd, en elementen kunnen naar het innovatie dashboard worden toegevoegd. Op deze manier heb je een uitstekend beeld van de stand van zaken bij het innoveren. Door het goede overzicht wat je hebt, kun je er al een bepaald beeld bij hebben.

Werk aan je organisatie

Het aanpassen van een organisatie valt niet mee, toch om soepel te kunnen innoveren moet je als bedrijf flexibel zijn en openstaan voor nieuwe ideeën van wie deze ook afkomen. Gebruik de intelligentie van je medewerkers en klanten om een nog beter proces te maken, het innovatieplatform is de plek om iedereen erbij te kunnen betrekken. Door een onderzoek te doen onder je klanten, weet je precies wat er speelt en waar je kunt innoveren binnen je bedrijf.