Wegenbouw vacatures

Wegenbouw vacatures: wat doe je als wegenbouw?

De wegenbouw heeft hoogtepunten en dieptepunten maar stopt eigenlijk nooit helemaal. Het is dus een sterk vakgebied om je in te specialiseren als je graag baanzekerheid wil hebben. Wegenbouw vacatures zijn er niet altijd in overvloed maar wanneer het beter gaat in ons land zie je ze overal. Maar wat doe je nu precies als je in de wegenbouw werkt? En hoe kun je een opleiding volgen om in dit vakgebied terecht te komen? Lees snel verder en leer het allemaal. 

GWW

Wat je doet

Wat je doet als wegenbouwer is erg verschillend. Naast alleen al de verschillende beroepen binnen de wegenbouw, zijn er ook een aantal verschillende functies. Zo kun je werken als uitvoerder, monteur of voorman.

Als uitvoerder volg je aanwijzingen op en sta je onder begeleiding van de voorman. De voorman stuurt uitvoerders aan, geeft leiding en advies, verleend hulp bij vragen en onduidelijkheden en maakt de planning. De monteur verricht (preventief) onderhoud en voert reparaties uit. Samen met elkaar werk je aan verschillende projecten en zorg je ervoor dat alles vlekkeloos en veilig verloopt.

Een opleiding voor de wegenbouw

Er zijn talloze manieren om je op te laten leiden tot iemand die werkzaam is in de wegenbouw. Het is een divers vakgebied waar op verschillende niveaus behoefte is aan personeel. Je kunt bijvoorbeeld civiele techniek studeren en dan kom je al vrij snel aan de ontwerp kant terecht van dit spectrum. Wil je echter lager instappen, dan zijn er andere opties.

Doorgroeien

Leren en werken

Een opleiding tot wegenbouwer is toegankelijk voor vrijwel iedereen. Je kunt namelijk al laag instappen bij niveau 1. Het is geen probleem als je nog geen andere opleidingen hebt gevolgd. Sterker nog, ervaring is nog niet eens nodig op dit punt. Vanuit daar kun je je steeds verder ontwikkelen totdat je uiteindelijk terecht komt op misschien wel niveau vier. De opleiding tot wegenbouwer is een BBL opleiding wat inhoudt dat je werkt en leert tegelijk.