veiligheidsschoenen

Wat zijn veiligheidsschoenen en waar dienen ze voor?

Veiligheid is altijd belangrijk. Zeker in je werk wil je altijd beschermd zijn. In de bouw maar ook in de zorg en de horeca is dat nog wel eens lastig omdat je veel van je lijf vraagt en speciale kleding moet hebben om jezelf te beschermen. Bijvoorbeeld veiligheidsschoenen. Dat zijn speciale schoenen die jou beschermen wanneer er iets op valt of je gekke bewegingen maakt. De zool is steviger, ze ondersteunen meer en ze verminderen sterk de klachten die je misschien al hebt. 

Maximale demping

Waarom veiligheidsschoenen

In veel beroepen is het noodzakelijk of aan te raden om veiligheidsschoenen te dragen. Soms is dit vooral in het geval van de veiligheid, maar het kan ook gaan om een goede ondersteuning voor de werknemer. Veiligheidsschoenen, ook wel werkschoenen genoemd, zorgen ervoor dat bepaalde ongevallen op de werkvloer worden voorkomen, zoals het bezeren van je tenen of het stappen in iets scherps. Een werkgever dekt zich bovendien in door de werknemers veiligheidsschoenen te laten dragen want in sommige sectoren is dit simpelweg verlicht.

In de volgende sectoren worden vaak veiligheidsschoenen gedragen:

  • in de bouw
  • in een magazijn
  • in de logistiek
  • in de zorg
A-kwaliteit

Soorten veiligheidsschoenen

Er zijn talloze soorten werkschoenen om uit te kiezen. De ene schoen is de andere niet. Wanneer je een veiligheidsschoen moet hebben en je weet niet welke dan kun je het beste kiezen op de branche waar je in werkt. In de zorg draagt men bijvoorbeeld vaak werkschoenen die wat lager zijn dan bijvoorbeeld als je in de natuur werkt. Dan heb je juist hoge schoenen nodig, misschien wel in de vorm van een laars. Je kunt natuurlijk ook aan je collega’s vragen wat zij graag dragen op de werkvloer om veilig te blijven. Misschien kun jij wel hetzelfde product aanschaffen als waar zij al lang blij mee zijn.