Schoonmaakmiddelen

Wat het COVID-19 virus ons leert: zorg voor een goede hygiëne!

We leven in bizarre tijden, waarin we allemaal ons best om het COVID-19 virus te verslaan. Een wapen dat wij hiervoor hebben is hygiëne. In dit artikel deel ik met jou alle tips over hoe jij voor jezelf en voor je naasten zorgt voor een goede hygiëne!

TIP 1: Koop de juiste schoonmaakmiddelen


De basis van hygiënisch gebruik: de goede schoonmaakmiddelen. Gebruik de schoonmaakmiddelen waarvoor ze bedoelt zijn. Was bijvoorbeeld niet je handen even snel met schoonmaakmiddel dat bedoeld is voor de keuken. Dit kan uitbijten en reinigt de handen op een verkeerde manier!

man in gray hoodie and blue denim jeans standing on brown wooden parquet flooringTIP 2: Bespaar op schoonmaakmiddelen


Koop bij de groothandel schoonmaakmiddelen! Schoonmaakmiddelen bij de groothandel zijn vaak veel goedkoper, dan wanneer jij je schoonmaakmiddelen bij de detaillist koopt. Er zit geen verschil tussen groothandel schoonmaakmiddelen en schoonmaakmiddelen van de detaillist: een detaillist haalt in beginsel haar voorraad schoonmaakmiddelen zelfs bij de groothandel! De detaillist berekent hier winst over en verkoopt het product voor een hogere prijs aan jou (als consument). Doordat jij je schoonmaakmiddelen direct bij de groothandel koopt, hoef je dus niet te betalen voor de ‘winst’ die een detaillist doorvoert in de verkoopprijs.

TIP 3: Gooi op tijd dingen weg


Hygiëne draait niet alleen om het schoonmaken van objecten. Het gaat er ook om dat jij de omgeving in het algemeen schoon houd. Gooi op tijd dingen weg: vieze doekjes? Gooi het gelijk in afvalzakken. Etensresten? Gooi het gelijk in afvalzakken. Gebruikte zakdoekjes? Gooi het gelijk in afvalzakken. Hou de omgeving schoon door vieze objecten gelijk in de prullenbak te doen. Leeg de prullenbak ook op tijd.

TIP 4: Reinig regelmatig je electronica


Hoe vaak heb jij je telefoon al schoon gemaakt in je leven? Of het toetsenbord van je computer? Niet vaak denk ik. Dat komt omdat dit producten zijn waarbij het niet voor de hand ligt om deze dagelijks schoon te maken. Terwijl je telefoon waarschijnlijk viezer is dan je wc-bril! Reinig je electronica dus regelmatig. Electronica is kwetsbaar dus zorg er wederom weer voor dat je de goede schoonmaakmiddelen aanschaft!

TIP 5: WAS JE HANDEN!

persons left hand with white background


En dan misschien wel de allerbelangrijkste tip: was je handen regelmatig! Ben je buiten geweest? Was je handen! Terug van een toilet bezoek? Was je handen! Je kan je handen niet vaak genoeg wassen! Was je handen op de goede manier. Het is belangrijk dat jij goede schoonmaakmiddelen hebt voor het wassen van je handen, zodat jouw handen optimaal worden gereinigd.

Kortom: zorg voor een goede hygiëne en volg deze tips op! Dit garandeert natuurlijk niet dat je geen COVID-19 krijgt, maar het is wel een wapen tegen dit virus. We willen allemaal zo snel mogelijk het COVID-19 virus verslaan. Hygiëne helpt ons een handje, help jij de hygiëne ook een handje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *