talking stick training

Wat er allemaal aan bod komt in een talking stick training

 Vergaderen binnen een organisatie gaat niet altijd even soepel. Bij genoeg bedrijven is er sprake van mensen die door elkaar heen praten, personen die zich niet betrokken voelen en mensen die niet goed luisteren. Een talking stick training kan daar nog wel eens verandering in gaan brengen. Benieuwd of het iets is voor jouw organisatie? Lees dan gauw verder.

talking stick training

Effectiever communiceren met een talking stick

De talking stick is in feite niets meer dan dat, een stok. Het is een stok die je gebruikt om in een communicatieve setting te bepalen wie er aan het woord is. De rest van de aanwezigen wordt geacht stil te zijn en te luisteren. Zo wordt de stok telkens weer doorgegeven zodat iedereen de kans krijgt iets te zeggen.

Oorsprong van dit principe

De talking stick is een ontzettend oud principe. Ze werden onder andere gebruikt in:

  • indianenstammen in Noord Amerika
  • stammen in Zuid Afrika

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer plekken in de wereld waar de talking stick of een variatie erop wordt gebruikt. Inmiddels heeft het in ieder geval ook de westerse wereld veroverd en kun je ook hier talking stick training volgen om je organisatie beter te laten functioneren.

Hoe het werkt

Nu denk je wellicht dat het principe van de talking stick heel simpel is. Je denkt misschien dat een training nogal overbodig is. Het klopt dat als jij je goed inleest op de techniek en het principe eromheen, dat je wellicht al een heel eind kan komen. Het is echter moeilijker dan je denkt om dit in de praktijk toe te passen. Want hoe ga je te werk wanneer iemand zich niet aan de richtlijnen houdt, of hoe leg je uit wat de theorie hierachter is? Er zijn altijd mensen sceptisch over dit soort theorieën en ook die personen moet je erbij weten te betrekken. Een training kan dan zeer effectief zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *