Dit artikel gaat over het inschakelen van een app ontwikkelaar. Wat verstaan hier onder een app en wanneer is het zinvol om er een te hebben? Op die vragen gaan we hier in. Met een app bedoelen we een stuk software, dat diegene die er gebruik van wil maken, op zijn smartphone binnenhaalt en installeert. Het is belangrijk om te kijken naar de motieven voor een gebruiker om dat te doen. Dat wordt niet gedaan om te surfen op het internet, want daarvoor wordt een kant-en-klare webbrowser gebruikt.

Motieven voor een app

De aanbieder kan kiezen tussen een website en/of een app. Als een website goed is gemaakt, dan kunnen gebruikers zowel op kleine als grote beeldschermen ermee uit de voeten. Voor zowel de gebruiker als de aanbieder heeft het echter niet zo veel zin om een app te hebben, die slechts incidenteel wordt gebruikt. Een app neemt namelijk geheugenruimte in beslag op een smartphone en er zijn heel veel apps waaruit men kan kiezen. De aanbieder geeft geld uit aan de ontwikkeling van een app, die amper wordt gebruikt. Een app kan succesvol zijn, als die door veel mensen herhaaldelijk wordt gebruikt. Dat gebeurt als de app voldoende nut voor hen heeft. Met een app kan je je onderscheiden van je concurrenten en klanten aan je binden. Er kan een ander motief zijn voor een app en dat is er geld mee verdienen door er advertenties weer te geven.

Ontwikkeling en onderhoud

Als aanbieder zal je waarschijnlijk maar een of zeer weinig apps willen hebben. Voor de ontwikkeling ervan is kennis en ervaring nodig. Een goede app ontwikkelaar bezit beide. Zo’n app ontwikkelaar heeft ook een aanpak om van een idee tot een app te komen. Het is belangrijk dat die ontwikkelaar beschikbaar blijft voor het toevoegen van functionaliteit en als er aanpassingen nodig zijn voor nieuwe versie van het besturingssysteem op de smartphone.