Advocatenkantoor

Vacatures zoeken doet u zo!

Als u al lang op zoek bent naar een baan en talloze vacatures afgespeurd, dan is het misschien hoog tijd om uw zoekopdrachten voor vacatures te verbeteren. Met deze tips zullen uw zoektochten meer vruchten afwerpen (Bron: topofminds).

LinkedIn gebruiken 

Wat velen nu misschien al weten is dat LinkedIn gebruikt kan worden om vacatures te zoeken. Vacatures die misschien nog niet op andere websites staan. LinkedIn is een sociaal platform waar werkgevers connecties leggen met werknemers en vice versa. Dit doen ze bijvoorbeeld door executive search Amsterdam. Zo kunnen werkgevers sneller gekwalificeerde mensen vinden.

Beste Tip: omdat LinkedIn een sociaal kanaal is wordt er gevraagd of u een profiel wilt aanmaken en deze wilt invullen. Vul uw profiel zo nauwgesloten in, zodat alles – vanaf uw werkervaring tot uw opleidingen en cursussen – ingevuld is. De kans is dan groter dat u een baan kan bemachtigen of er contact met u wordt gelegd.

Zoek op meest recent

Om tijd te besparen bij het doorlezen van dezelfde rollen, wijzigt u uw zoekparameter om de resultaten op geposte datum te sorteren. Dus in plaats van de meest relevante vacatures voor uw zoekopdracht te zien, kunt u eerst de meest recente vacatures zien, iets dat vooral tijdbesparend zal zijn als u regelmatig zoekt.

Onze beste tip: noteer de meest recente baan die u ziet. Op die manier kunt u de volgende keer dat u zoekt, snel doorgaan naar de laatste rol die u had bekeken, en uw weg banen door alle rollen die u nog niet heeft bekeken.

Gebruik opgeslagen zoekopdrachten en e-mailnotificaties

Als u ten slotte tevreden bent met uw zoekopdracht en denkt dat de resultaten relevant zijn voor wat u zoekt, slaat u de details op. Dit bespaart niet alleen tijd bij het invullen van alle details bij elke zoekopdracht, maar de gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om ‘zoek notificaties’ in te stellen. Dus zelfs als u overdag geen tijd heeft om te kijken, worden alle vergelijkbare vacatures rechtstreeks naar uw inbox gestuurd, zodat u nooit meer een kans misloopt.

Onze beste tip: onthoud dat u elk van uw opgeslagen zoekopdrachten een naam kunt geven – wat betekent dat u snel kunt zien welke welke is wanneer deze in uw email inbox wordt afgeleverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *