vacatures gww

Vacatures GWW vinden? Dit moet je kunnen

Om in een bepaalde sector aan de slag te kunnen, heb je vaak ervaring of een diploma nodig. Je kunt er ook voor kiezen om laag te beginnen en door te groeien. In de techniek kun je met de juiste achtergrond echter hoger instappen. Vacatures GWW zijn er genoeg, vooral als je de juiste ervaring en opleiding hebt.

Meerdere sectoren

Wat is GWW?

GWW is een afkorting die staat voor de werkgebieden grond-, weg- en waterbouw. De term wordt vooral gebruikt in civiele techniek. Het heeft betrekking op het plannen, ontwerpen en uitvoeren van kleinschalige projecten waar heel Nederland gebruikt van maakt. Daarbij kun je denken aan het wegennet maar ook dijken, kanalen en bruggen.

Verschillende functies

Wie werkzaam is binnen de GWW kan dus alsnog talloze verschillende functies bekleden. Allereerst zijn er uiteraard projectleiders. Deze personen zijn vaak eindverantwoordelijke voor een bepaald project. Ze faciliteren anderen die aan het project werken en leiden de personen die aan het project gebonden zijn.

Maar naast de projectleider heb je nog meer mensen nodig. Bijvoorbeeld de calculator, die de juiste berekeningen maakt en het voorbereidend werk doet. Deze functie zien we dan ook als werkvoorbereider. Daarnaast heb je een uitvoerder nodig. Sterker nog: bij de meeste projecten heb je meerdere uitvoerders nodig. Al die plannen moeten natuurlijk ook waar worden gemaakt en daarvoor heb je praktische en toch technisch onderlegde personen nodig. Er zijn dus talloze manieren waarop je werkzaam kan zijn in de GWW.

Opleiding

Een aantal van de meest voorkomende eisen in deze sector komen toch allemaal weer neer op de opleiding. Een MTS of HTS in de richting civiele techniek is in veel gevallen noodzakelijk. Daarnaast zie je vaak dat een bedrijf of instantie graag personeel met enige ervaring aanneemt.