Schaf uw zonnepanelen zakelijk aan zonder investering

Als u eraan denkt om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen, dan is dit voor uw bedrijf een goede investering. U kunt niet alleen helpen het land duurzamer te maken, maar u kunt ook uw bedrijf van de beste kant laten zien. Als u een goed voorbeeld geeft, dan volgen hopelijk vele andere bedrijven, stichtingen en particulieren in uw voetstappen. Het goede nieuws is dat u hier vaak helemaal niets voor hoeft te investeren. Heeft u een groot bedrijfsdak beschikbaar, overweeg dan zonnepanelen te laten plaatsen.

Zonnepanelen zakelijk zonder investering?

Er zijn verschillende manieren waarop u uw bedrijfsdak kunt opgeven voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Vaak heeft u de keuze uit twee opties. U kunt uw dak verhuren en u kunt de zonnepanelen leasen. Als u besluit te verhuren dan krijgt de eigenaar van het pand per vierkante meter dakoppervlak een huurvergoeding en krijgt de huurder korting op uw energietarief. Als u besluit de zonnepanelen te leasen dan kunt u uw eigen zonnestroom gebruiken en laat u de gehele plaatsing van de installatie aan de installateur over. U kunt van uw dak een duurzame energiecentrale maken.

U kunt als bedrijf ook zelf zonnepanelen aanschaffen

Uiteraard is het ook mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen door dit zelf te doen. U betaalt dan zelf voor de investering en plukt hier ook alle vruchten van. De stroom die u opwekt gaat direct naar uw bedrijf en u betaalt geen huur- of leasekosten. Het nadeel van deze optie ten opzichte van zonnepanelen zakelijk via een huur- of leaseplan is dat u zelf veel zal moeten organiseren. Het gehele proces is in uw handen en samen met de installateur organiseert u alles zelf. Als u gebruik maakt van zonnepanelen zakelijk via een leaseplan, dan geeft u aan dat uw dak gebruikt mag worden en laat u het aan de organisatoren over om hier een zo goed mogelijk werkende installatie op te zetten. U hoeft verder zelf weinig te doen, behalve achteruit te zitten en van alle voordelen gebruik maken die u worden aangeboden.

De voordelen van zakelijke zonnepanelen

Door zonnepanelen zakelijk aan te schaffen voor uw bedrijf kunt u van vele voordelen gebruik maken. Hier vindt u enkele op een rijtje:

  • U kunt de SDE++ subsidie aanvragen en op verschillende manieren voordeel halen uit verschillende fiscale aftrekregelingen via de Belastingdienst.
  • U kunt zonnepanelen bezitten zonder dat u daar zelf in hoeft te investeren als u voor zonnepanelen zakelijk kiest.
  • U kunt de stroom zelf gebruiken of u kunt besluiten een korting te nemen op uw energietarief.
  • U laat uw bedrijf van de beste kant zien en hopelijk kunt u andere bedrijven aanmoedigen hetzelfde te doen.

Zonnepanelen interessant voor u?

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen zakelijk op uw bedrijfsdak? Dan is dit een goed moment om informatie in te winnen over de mogelijkheden. Voordat u het weet kunt u dan beginnen met het opwekken van duurzame groene energie en kunt u de trend gaan zetten voor de andere bedrijven om u heen. Meer informatie vraagt u gemakkelijk op via de website van KiesZon.