Ben je op zoek naar een nieuwe laptop voor thuisgebruik en sta je er daarbij voor open om voor een refurbished laptop te gaan? Dan zou je hoe dan ook voor je eigen portemonnee en voor het milieu een gunstige keuze maken. Uiteraard wil je echter wel goed geïnformeerd je aankoop doen. Lees om goed voorbereid op zoek te gaan daarom zeker even dit artikel.

Laptops uit het bedrijfsleven

Ten eerste vraag je je misschien af waar die goedkope maar zo goed als nieuwe refurbished laptops eigenlijk vandaan komen. Welnu, meestal zijn deze afkomstig uit het bedrijfsleven. Bij bedrijven is het namelijk gebruikelijk om het personeel te voorzien van geheel nieuwe laptops en om deze na enkele jaren alweer de deur uit te doen en te vervangen voor nieuwe exemplaren. Deze oude laptops zijn dan echter nog lang niet versleten. Daarom zijn er organisaties die deze laptops opkopen en als refurbished laptops doorverkopen aan consumenten.

Het inspectieproces

Voordat een organisatie een laptop als refurbished laptop aanbiedt aan consumenten wordt zo’n apparaat eerst grondig gecheckt. Bij zo’n check worden tientallen aspecten aan zowel hardware als software geïnspecteerd en waar mogelijk verbeterd. Om zeker te weten dat er niets over het hoofd wordt gezien wordt dit meerdere keren herhaald.

refurbished laptop

De verkoop

Als een laptop goed wordt bevonden om te worden aangeboden als refurbished laptop, dan zal deze in de (online) winkel van de organisatie verschijnen. Mocht er een klein mankement aan de laptop zitten, dan wordt deze informatie ook gewoon gedeeld en merk je dat aan de prijs.