Te Biesebeek Advocaten

Hoe vind je een goede advocaat? 3 tips!

Zit je met een juridisch probleem? Dan zul je advies willen inwinnen bij een jurist. Mogelijk komt het zelfs tot een rechtszaak en dan heb je beslist een advocaat nodig om je belangen te behartigen. Maar hoe kies je nu een advocaat waar je van op aan kunt? De volgende drie tips helpen je hierbij.

Zoek een gespecialiseerde advocaat

Allereerst is het belangrijk je af te vragen met wat voor type zaak je te maken hebt. Kan iedere advocaat je hierbij helpen of gaat het om een specifiek rechtsgebied? Is dit laatste het geval, dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar een advocaat die hierin gespecialiseerd is. Er zijn specialisatieverenigingen waarbij gespecialiseerde advocaten aangesloten kunnen zijn. Dit is echter niet verplicht. Op de website van een advocatenkantoor als Te Biesebeek Advocaten wordt echter voor iedere bij dat kantoor werkzame advocaat aangegeven bij welke werkgebieden zijn of haar specialiteit ligt.

Heb je als boer bijvoorbeeld een conflict met de gemeente over de onteigening van jouw grond? Dan doe je er verstandig aan om een advocaat in te schakelen die zich heeft toegelegd op het agrarisch recht. Zo’n advocaat doet jaarlijks meerdere zaken binnen dit thema en zal goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Dit maakt dat deze advocaat sneller en accurater kan werken dan een allround collega. Hierdoor is de kans van slagen groter en maak je bovendien minder kosten.

Bel voor een eerste indruk

Heb je online een aantal advocaten gevonden die zich hebben gespecialiseerd in het onderwerp van jouw juridische kwestie? Bel ze dan eerst eens op voor een eerste indruk. Toont de betreffende advocaat interesse en voel je je serieus genomen? Komt de advocaat professioneel over en leeft hij/zij niet té erg met je mee? Dit zijn belangrijke signalen voor een vruchtbare samenwerking.

Informeer naar het kostenplaatje

De kosten voor juridische bijstand kunnen per advocatenkantoor nogal verschillen. Iedere advocaat mag immers zelf zijn uurtarief of vaste honorarium bepalen. Maak dus goede afspraken over de vaste en eventuele flexibele kosten en kijk bijvoorbeeld naar advocaten die via het no cure, no pay-principe werken. Zoek ook uit in hoeverre je recht hebt op subsidie en dus op zoek kunt naar een pro deo-advocaat.