Het komt regel voor dat er nog spullen van koper of ijzer liggen die je niet meer worden gebruikt. Het fijne is dan ook dat je dit kan laten ophalen en je krijgt er ook nog eens wat leuks voor terug. De oud ijzer prijs is redelijk laag, maar wanneer jij veel ijzer hebt liggen kan je er goed geld voor verdienen. Voor koper liggen de tarieven een stuk hoger, maar ook als je daar weinig van hebt liggen dan is het zonde om het te laten ophalen. Ijzer komt over het algemeen veel meer voor.

Prijs

Om te kunnen weten wat je er voor krijgt moet er natuurlijk een prijs aan gebonden zijn. De oud ijzer prijs ligt een stuk lager dan die van lood of koper. Dat komt omdat koper lastiger is om te krijgen dan ijzer en lood vereist veel meer arbeidsintensiteit. Daarnaast heb je ook nog metalen die wel eens worden gestolen. De prijs wordt bepaald door wat het weegt. Des te zwaarder het gewicht en dus hoe meer ijzer je hebt, des te hoger de prijs. Daarnaast wordt er gekeken naar het product dat ijzer bevat. Ijzer wordt veel gebruikt en je vind het ook wel bijna overal in terug. Daarom is de prijs ook veel lager dan die van koper of lood. 

Metalen

Naast dat je oud ijzer kan verkopen, kun jij ook jouw aluminium of zink verkopen. Daar zit namelijk ook zeker een prijskaartje aan. De koper prijs is en blijft het hoogst en dat zal dan ook zeker niet snel veranderen. De prijzen van aluminium, zink en de oud ijzer prijs liggen een stuk lager en zal dan ook minder opleveren. Nu kan je deze grondstoffen vaak in grotere aantallen vinden waardoor het kan compenseren. Lood komt minder voor, maar is een vrij zwaar materiaal. Daarom kan je het alsnog voor een leuke prijs verkopen. Daarom is het ook goed om alle metalen die je niet meer gebruikt te verzamelen en te verkopen. De prijzen kan je allemaal online vinden.

Waarom?

Wanneer jij je oud ijzer verkoopt wordt het uiteindelijk gerecycled. Dat is beter dan dat we opnieuw gaan graven naar ijzererts. Er worden namelijk veel gassen uitgestoten die slecht zijn voor het milieu. Daarnaast hebben we genoeg ijzer om te gebruiken en hoeven we niet per se te graven naar nieuw ijzer. Daarom ligt de oud ijzer prijs ook een stuk later vergeleken met andere metalen. Dat houd niet in dat je er geen geld voor kan krijgen. Ijzer komt vaak in bulk voor dus je kan veel meer verkopen. Je verdient er dan nog steeds evenveel aan als wanneer je andere metalen verkoopt.