vog aanvraag

Een aanvraag doen voor een verklaring

Tegenwoordig kun je online heel veel dingen doen, ook het aanvragen van bepaalde formulieren is eenvoudig te doen. Bijvoorbeeld het aanvragen van een verklaring voor gedrag, binnen een paar minuten heb je een VOG aanvraag gedaan. Je kunt alles online regelen, je stuurt het formulier op en je hoeft alleen maar te wachten op de goedkeuring. Het enige wat je moet doen is je identiteit bevestigen, verder is het allemaal geautomatiseerd. Binnen vier werken heb je de verklaring binnen als alles correct is. 

Beroep

Heb je voor ieder beroep een VOG nodig? 

Je hoeft niet voor ieder beroep een VOG aanvraag te doen, wettelijk is vastgelegd voor welke beroepen je de verklaring aan moet vragen. Voor chauffeurs, werken als kinderoppas of voor het werken met vertrouwde gegevens of geld is de verklaring zeker vereist. Dit wil niet zeggen dat je een VOG niet krijgt als je een strafblad hebt. Niet alle delicten hebben betrekking tot de baan die je uit wilt voeren. 

Voordelen

Voordelen van een VOG aanvraag online doen 

Het heeft een aantal voordelen als je de aanvraag van een VOG online kunt doen, je hoeft geen afspraak te maken en kunt de aanvraag ieder moment van de dag doe wanneer het je uitkomt. Je hoeft niet te wachten in de rij en niet de deur uit. Het is ook eenvoudig, wanneer je de aanvraag hebt gedaan hoef je alleen even te bevestigen in je mailbox. Daarna even wachten een aantal weken en je krijgt de VOG thuisgestuurd per post.