Bij een stemmenbureau kan je eigenlijk heel makkelijk stemacteurs vinden, als je dus een voice over nodig hebt voor iets kan dit snel en makkelijk gaan. Als stemacteur kan je je aanmelden bij allerlei verschillende websites waar je je als stemacteur op kan geven. Als jij je aangemeld hebt kunnen bedrijven jou vanaf daar boeken, dit kan voor een film zijn of voor een reclameblokje bijvoorbeeld. Als stemacteur is het daarom belangrijk dat je je stem goed naar voor laat komen in het profiel dat je aanmaakt op de website, zo hebben bedrijven of mensen die je willen boeken een goede indicatie van jou en je stem. 

Je profiel

Als stemacteur is het belangrijk dat je profiel goed in elkaar zit, zodat bedrijven of mensen die je boeken goed kunnen zien wie ze boeken. Als je je profiel aanmaakt bij een stemmenbureau zorg dan dat deze goed is. Een goede foto en tarieven zijn essentiële onderdelen natuurlijk. Maar de stem van de voice over is natuurlijk waar bedrijven jou voor boeken, daarom is het belangrijk dat je je stem goed naar voor laat komen. Je kan zelf iets inspreken, of iets gebruiken van vorige klussen. Als je bijvoorbeeld al verschillende stukjes hebt ingesproken, kan je deze gebruiken. 

Een stemacteur boeken

Een stemacteur kan je voor allerlei dingen inzetten, voor een bedrijfsfilm of een voice mail bijvoorbeeld. Het maakt niet uit waarvoor je de stemacteur voor wilt gebruiken, wel is het belangrijk dat je duidelijk aangeeft wat jouw wensen zijn tijdens het boeken van de acteur. Bij het stembureau kan je de stemacteurs boeken via de website, je ziet allerlei verschillende acteurs waar jij uit kan kiezen. Als je een acteur gevonden hebt kun je deze boeken ook via de website, je kan dan aangeven waarvoor je de voice over wilt gebruiken. Daarna moet je aangeven welk stemgeluid je wilt zoals een vriendelijk stemgeluid, een zakelijk stemgeluid, vrolijk of enthousiast bijvoorbeeld. Dit is belangrijk zodat de stemacteur weet hoe hij of zij de voice over gaat inspreken, zo ontstaan er geen problemen. De volgende stap is het sturen van het script, daarna is het afwachten totdat je een reactie terug krijgt.